Implemented

Appartment Interior, Chania

The client asked for a new kitchen layout in order to create a more spacious and lit living room. The wall separating the kitchen from the living room was torn down and the southern facade was expolited in order to bring sunlight in the living room

Read More »

Rehabilitation of hydroelectric plant and landscape around Agyia artificial lake

Agyia artificial lake together with the small power plant is a project inaugurated by Prime Minister Eleftherios Venizelos in 1928. The 0,30MW plant was operational until 2005. For the landscape and its organic connection to the building, natural materials fitting with the sensitive ecosystem of the area were mosntly used: earth and treated timber. The building’s modern architectural vocabulary was left untouched. Its new function as an exhibition space for renewable energy systems incoroporates the building itself as an 1:1 scale experience of hydroelectric energy production. Steel and concrete bases were designed for the exhibits and a 1:100 scale model is used to dislpay the water circulation from the penstock to the elevated tank, the turbines and eventually the escape canal. The retaining wall surrounding the pilotis that supports the water tank are connected so as to generate a continuous line on wich most of the exhibition panels are located.

 

Concept

Read More »

Mixed use building in Chalkida

The program of this development is shops in the groung floor, offices and 2 small appartments in the top floors. Flexibility was the main theme: the internal wall can be removed and a bigger shop or office can be created.

Read More »

House in Iraklion I

In a small but south oriented plot, the introverted structure of an internal courtyard was implemented. Everyday life evolves around this open space.  The structure of the house is best perceived through its section. The central open space “opens” to the living room on the first floor and the dining – kitchen space on the ground floor. These two spaces can be unified through the internal courtyard during the summer time. On the ground floor level, there is a filtered view to the street through a pilotis. The volumetric layout of the house (three levels in the back and two up front) guarantees the best natural lighting in all spaces.

 

Concept

Read More »

A kitchen in Iraklion

A continuous acrylic white surface generates the countertop the  sinks and the back which are connected seamlessly. Lacquered wood and inox equipment complete the materials palette.

Read More »

A kitchen with a view in the Cyclades

In this existing off the grid stone house in the Small Cyclades complex, the kitchen plays a central role. It is located in a central spot, with a direct view to the sea while it is in contact with the dining and living room. Moreover it is the first “frame” one sees directly  from the entrance. A composition of horizontal planes in  opposite directions resolves this pivotal role and the countertop functions also as a table. The construction was made by the owner.

Concept

 

Read More »

House in Iraklion II

The house’s most public functions are located within a central double height space. A series of parallel walls to the south east axis divides the plot into two parts: the western one, more public hosting the entrance and the parking, and the eastern one, more introverted and private. There lies the central courtyard, the house’s open air center of life protected by the northwestern winds with a view to the plot’s olive grove.  The house’s private spaces appear as pockets of the central space’s  walls on the first floor. From three big openings in the central space oriented north, south and east, the sea view, the natural light and the plot’s agricultural landscape enter the house’s living space.  This space functions  as the house’s  climate adjuster due to its location, orientation and proportions.

Concept

Read More »