Ποιοι είμαστε

Ο Αλέξανδρος Βαζάκας σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο Berlage Institute στο Rotterdam. Κατέχει διδακτορικό τίτλο από το Ε.Μ.Π. σχετικά με τις τρέχουσες μεθοδολογίες συμμετοχικού σχεδιασμού. Είναι υπότροφος του Ιδρύματος Μιχελή, του Ολλανδικού Nuffic και του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών. Έχει διακριθεί σε εθνικούς αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς και το έργο  του έχει  εκτεθεί και δημοσιευτεί στην Ελλάδα και διεθνώς.  Διδάσκει στην Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης στα Χανιά s στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή, και, εκτός από αρχιτεκτονικό σχεδιασμό διδάσκει ψηφιακές τεχνολογίες στο σχεδιασμό καθώς και  παραμετρικό σχεδιασμό. Από το 2010 είναι υπεύθυνος του εργαστηρίου Προπλασμάτων και Τεχνολογικών Εφαρμογών της Σχολής Αρχιτεκτόνων του Πολυτεχνείου Κρήτης.

 

 

Η Δρ. Μαρία Μανδαλάκη είναι Επίκουρη Καθηγήτρια της Σχολής  Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης. Έλαβε το Δίπλωμα Αρχιτέκτονα Μηχανικού από Ε.Μ.Π. (1998), και το μεταπτυχιακό της Δίπλωμα από το Berlage Institute Rotterdam, Ολλανδίας (2004). Είναι Διδάκτωρ  του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης με εξειδίκευση στην ενσωμάτωση φωτοβολταϊκών στοιχείων σε συστήματα σκιασμού (2014). Υπήρξε υπότροφος του Ιδρύματος Μιχελή  (Μεταπτυχιακό) και του Ι.Κ.Υ. (Διδακτορικό). Έχει διακριθεί σε Πανελλήνιους Αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς, έχει συμμετάσχει σε Πανελλήνιες εκθέσεις και επιστημονικά συνέδρια ενώ έχει μεγάλο αριθμό από δημοσιεύσεις και ετεροαναφορές σε επιστημονικά περιοδικά. Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά με έμφαση στην ενεργειακή αξιολόγηση και αξιολόγηση φωτισμού του κτισμένου περιβάλλοντος.
Συνεργάζεται από το  2007 με το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης στον Τομέα της Αρχιτεκτονικής Τεχνολογίας (Βιοκλιματικός Σχεδιασμός) και στον Τομέα Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού και από το 2008 με το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης.